Top Ad 728x90

Kurban Etinden Kavurma Nasıl Yapılır

Kurban Etinden Kavurma Tarifi..

Türk örf ve adetlerimizde yeri olan, ''Kurban Bayramı'na'' has bir et yemeğidir.. Özellikle Kurban Bayramında, kurbanın kesildiği gün ve kurban etinden yapılır..
Kavurma nedir?
Kendi yağıyla pişirilip kavrulduktan sonra yenen veya dondurulup saklanan ete denir..
Malzemeler:

Ölçüler gönül tartısıyla ve yapacağınız azlığa çokluğa göre değişir. Aklınızda bulunsun! Kurbanın but kısmından yapılan kavurma daha makbüldür..

Kuşbaşı büyüklüğünde etler doğranır.

Kavurulacak ete (bir kilo ete tahminen 100 gr. gibi) yetecek kadar, küçük küçük doğranmış kurbanın kendi kuyruk yağı hazır edilir.

Arzuya göre tuz ve baharat (karabiber, kekik)
Kavurmanın yapılışı:

Küçük küçük doğradığımız kuyruk yağını kavurmayı yapacağımız tencerenin içinde yağ kızarıp eriyene kadar kavurunuz.. Bu işlemin hemen arkasından, kuşbaşı doğranmış etleri içine ilave ediniz. Kısık ateşte ve içine hiç su koymadan, yaklaşık 1 saat kadar, eti kendi suyuyla ve suyunu çekene kadar pişiriniz. Pişme işi sırasında, tencerenin içindeki etleri zedelemeden ve tahta bir kaşık yardımıyla arasıra karıştırmayı unutmayınız.. Bu işlem yağla etin kaynaşmasını sağlayacaktır.. Etin pişip pişmediğini ara sıra kontrol edersiniz. Etin piştiğinden emin olduğunuzda, arzuya göre tuzu ve baharatı ilave ediniz.. Ve mutlaka sıcak olarak servis yapınız.. Yanına pirinç pilavı ve içecek olarak da ayran çok yakışacaktır..
Ufak bir bilgi: Rahmetli ninem etle birlikte kurbanın ciğerinide katar öyle hazırlardı kurban kavurmasını..
Afiyet olsun demeden önce, Allah cümlenizin kurbanını kabul etsin efendim..
Hayırlı Bayramlar

Top Ad 728x90