Top Ad 728x90

Soğuk Aylarda Cilt Bakımı Ve Bakım Teknikleri

Öncelikle ilk kural bol su içmektir. Su, cildi nemli tutar, kurumasını önler, ipeksi, canlı ve sağlıklı bir görüntü elde edersiniz.
Akşamları bakım kremi sürmeden önce cilt güzelce temizlenmeli. Bunun için salatalık sütlü bir tonik yapabilirsiniz. Küçük bir salatalığı rendeleyip suyunu sıkın. İçine aynı miktarda süt katın. Bu karışımla pamuk kullanarak cildinizi silin.
Arkasından gülsuyu ve kekikle yapılan bir tonik ile cildinizi iyice temizleyin. Cildi kurutmayacak banyo köpüğü, şampuan ve sabun ürünleri kullanılmalıdır. Banyo sonrası vücut sütleri de cildi besler ve nemini korur. 2 kaşık bal ile 2 kaşık sütü karıştırın. İyi bir yüz maskesidir.
Kentte yaşayanların cilt bakımına daha çok ihtiyacı vardır.
Düzenli olarak C vitamini almaları gerekiyor. Özellikle sigara içenlerin C vitaminine ihtiyacı daha fazladır. Haftada 2 kere de peeling yapmalılar. Bunun dışında rahat uyumaya özen gösterin. Güne ılık bir duşla başlayın. Vücuttaki kan dolaşımını düzenleyerek cildi canlandırır.
Çinko asit içeren bir nemlendirici kullanın. Yoğun nem veren E vitaminli dudak bakım kremlerini kullanın. Sigaradan uzak durulmalıdır. Kış aylarında cilde daha yumuşak davranmak gerekir.

Top Ad 728x90