Top Ad 728x90

Varis Tedavisinde Etkili Yöntemler nelerdir

Varis kalıtsal bir hastalıktır. Düzensiz bağırsak hareketlerinden kaynaklanabilir. Diğer nedenleri, hamilelik, şişmanlık, ayakta yapılan işler, sandalyede oturma, düşük lifli diyet ve kabızlık, sıkı iç çamaşır, hareketsizlik, sigara kullanma, doğum kontrol haplarıdır.
Kabızlıktan kaçınmalısınız. Bacakları çapraz bacak bacak üstüne kullanmamalısınız. Bu kan akışını engeller. Ardıç ve buğday yapraklarının suyunu günde 2-3 bardak içebilirsiniz. Yatmadan 3 dakika önce bacaklarınıza soğuk duş aldırın.
Kereviz, ıspanak, su teresi, hardal ve yeşil biberi ve karabuğdayın suyunu karıştırıp içtiğinizde etkileri azalacaktır. Elma sirkesine batırdığınız bir bezle varisli bacağınızı sarın ve 20 dakika ayaklarınızı yukarı bir yere kaldırın, dinlendirin.
Varise temiz havada bol yürüyüş ve hareket iyi gelir. Lahana yapraklarını haşlayıp soğutun ve varisli bölgeye sarın. 20 dakika bekletin. Bu, varisli bölgeyi rahatladır. Haftanın belirli günlerinde tekrarlayın. Varis tedavisinde damarların içine ince iğnelerle ilaç enjekte edilir.
Daha sonra basınç bandajları, ve çorap uygulanır. İnce ve kalın varisler ve kılcal damar çatlamaları sclerotherapy ile başarılı bir şekilde tedavi edilebilmektedir.
etiketler:varis tedavisinde kullanılan şifalı bitkiler,varis tedavi yöntemleri,varis nedir,varis belirtileri,varis tedavisinde bitkisel çözüm,varis çorapları,varis tedavisinde bitkisel yöntemler,varis tedavisinde kullanılan ilaçlar,varis tedavisi ankara,varis tedavisi istanbul,varis tedavisi izmir

Top Ad 728x90