Top Ad 728x90

Yeni Cumhurbaşkanı Nasıl Seçilecek 12. Cumhurbaşkanını Halkın Seçmesi Oylaması

12. Cumhurbaşkanı’nı Halk Seçecek. Cumhurbaşkanlığı Seçimi Halk oylaması için hükümet kanun tasarısı taslağı hazırlıyor.

Hükümetin Hazırladığı taslakta yeralan maddelerden bazıları şöyle:
Cumhurbaşkanlığı Seçimi Nasıl Yapılır

Referandum Halk Oylaması ile Cumhurbaşkanı Nasıl Seçilir
-seçimler 5 yılda bir yapılacak ve bir kişi en fazla iki defa seçilebilecek
- İlk oylamada seçmen oylarının salt çoğunluğunu alan aday Cumhurbaşkanı seçilebilecek. İlk turda bu sağlanamaz ise en çok oy alan iki aday sonraki turda yarışacak. Burada geçerli oyların çoğunluğunu alan aday Cumhurbalanı olarak Çankaya Köşkü’ne çıkacak. Eğer seçimlere tek aday katılırsa; yine halk oylaması (referandum) yapılacak ve kişi salt çoğunluğu elde eder ise seçilmiş olacak.
Kimler Cumhurbaşkanı Olabilir
Cumhurbaşkanı olacak kişide aranan şartlar nelerdir?

-Cumhurbaşkanı seçilecek kişinin 40 yaşını doldurmuş ve yüksek öğrenim yapmış olması gerekiyor. Kırk yaşını doldurmuş, yüksek öğrenimini yapmış ve milletvekili seçilme yeterliğine sahip olan her Türk vatandaşı Cumhurbaşkanı seçilebilir
Cumhurbaşkanlığına Aday Olabilmek için:
Cumhurbaşkanlığına nasıl aday olunur?

-Cumhurbaşkanlığına Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri içinden veya Meclis dışından aday gösterilebilmesi en az yirmi milletvekilinin yazılı teklifiyle mümkündür; her bir milletvekili ancak bir aday için teklifte bulunabilir.
Etiketler : 12. Cumhurbaşkanı, 12. Cumhurbaşkanı Kim olacak, 12. Cumhurbaşkanı Kimdir, 12. Cumhurbaşkanını Halk Seçecek, 12. Cumhurbaşkanını Halkın Seçmesi Oylaması, cumhurbaşkanı olacak kişide aranan şartlar neler, cumhurbaşkanı olmak için hangi özelliklere sahip olmak, cumhurbaşkanını seçmek için yapılan halk oylaması ile i, cumhurbaşkanının yerine kim vekalet eder, cumhurbaşkanlığı referandumu, Cumhurbaşkanlığı Seçimi, Cumhurbaşkanlığı Seçimi Halk oylaması, Cumhurbaşkanlığı Seçimi Halk oylaması kanun tasarısı ta, cumhurbaşkanlığı seçimi halk oylaması referandum sonuçl, cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili bilgi, Cumhurbaşkanlığı Seçimi Nasıl Yapılır, cumhurbaşkanlığına aday olma şartları nelerdir, Cumhurbaşkanlığına nasıl aday olunur, Halk oylaması, halk oylaması nedir nasıl yapılır, kimler cumhurbaşkanı seçilebilir, Referandum Halk Oylaması ile Cumhurbaşkanı Nasıl Seçili, Yeni Cumhurbaşkanı Nasıl Seçilecek

Top Ad 728x90