Top Ad 728x90

Toki alt gelir grubu satışları çekilişsiz kurasız ev fiyatları 2010

toki alt gelir gurubu satışları çekilişsiz kurasız 2010 fiyatları,toki İl il satışa sunulacak konut sayısı 2010 , toki Adana – Seyhan Zincirlibağlar evleri,toki 149 Gaziantep – Çıksorut evleri , toki Adapazarı – Merkez Ayçiçeği Vadisi evleri , toki 139 | Gaziantep – İslahiye (Alt gelir) evleri ,, toki Gaziantep – Şahinbey Serinevler Perilikaya evleri toki Ağrı – Patnos Gaziantep – İslahiye Amasya – Merkez
TOKİ, 48 ilde çekilişsiz ve kurasız açık satış yöntemiyle yaklaşık 8 bin konut satıyor. 7 ildeki 550 konut alt gelir grubuna ait olacak. TOKİ’nin satışa çıkardığı evlerinin fiyatı 35 bin ila 450 bin TL arasmda değişiyor.

Çekilişsiz kurasız 8 bin ev satıyor

Araştırmalar Türkiye’de imkanı olan herkesin önce konut yatırımı yapmak istediğini gösteriyor. Bir şirketin yaptırdığı araştırmaya göre ise Türkler, yayla veya deniz kenarında, müstakil, en az 100 metrekare büyüklüğünde, 3 oda 1 salon, yatak odasında ebeveyn banyosu olan konutlarda yaşamanın özlemini duyuyor.

Bu hayallerin gerçeğe yansıması ise genelde “başını sokacak bir ev” oluyor. Dünya piyasalarının krize sokan ABD’de mortgage sisteminde yaşanan sıkıntılar nedeniyle dünyada “konut” denilince kabus yaşanmaya başlanmıştı.


Son dönemlerde dünya konut piyasasında yeniden canlanma izlense de ABD’de aralıkta yeni konut satışları yüzde 7.6 gerileyerek 342 bin seviyesinde gerçekleşti. Alıcılar için uygulanan vergi kredilerinin son bulduğu kasımda satışlar 370 bin seviyesindeydi. Aralık ayı verisi marttan bu yana kaydedilen en düşük rakam olarak istatistikler içinde yerini aldı.

TOKİ HIZ KESMİYOR

Türkiye’de ise konut yapımını krize rağmen aralıksız sürdüren tek kuruluş Toplu Konut İdaresi (TOKİ)… TOKt şimdi de 48 ilde daha önceki satışlarından elinde kalan konutları çekilişsiz kurasız açık satış yöntemiyle satışa başladı. 8 bin konut böyle satılacak.

TOKİ, Ankara’dan İstanbul’a, Bitlis’ten Edirne’ye 48 ilde yaklaşık 8 bin konutu satışa çıkardı. Bunlardan 7 ilde alt gelir grubu için 550 konut satışa çıkarılıyor.

TOKİ, fiyatı 35 bin ila 450 bin TL arasındaki konutlar için 120 ila 180 aya kadar vade uyguluyor.


Tüm konutlar açık satış yöntemiyle satılacak. TOKİ’nin açık satış yönteminde, kura ve ön şart aranmaksızın satış başvu¬ru önceliğine göre yapılıyor.

Açık satış yöntemiyle yapılan satışlarda, konut alıcıları ilgili banka şubelerinden (çoğunlukla Ziraat Bankası) seçtikleri konutun peşinat tutarını yatırarak, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalıyorlar. Peşinat bedeli borç bakiyesinden düşülerek, kalan tutar taksitlendiriliyor. Bu yöntemle örneğin istanbul Halkalı’da 489, Ankara Güdül’de 270 TL taksitle ev alma fırsatı doğuyor.

NASIL EV SAHİBİ OLUNUR?

Tüm illerdeki konutlar için, konut seçimini yapan alıcılar, tercih ettikleri konutun satış bedelinin yüzde 20, 30 veya 40′ı oranındaki peşinat miktarını son başvuru tarihine kadar projeye göre, ilgili banka şubelerine yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalayacaklar. Borcun geri kalanı yüzde 20 peşinat oranı için 96 ay, yüzde 30 peşinat oranı için 108 ay vade ve yüzde 15 indirim, yüzde 40 peşinat oranı için 120 ay vade ve yüzde 25 indirim olacak şekilde aylık taksitler halinde ödenecek.

Ayrıca bazı projelerde yüzde 10 peşi¬natla 180 ay vade seçeneği de bulunuyor. Bu seçenekten Ankara-Ayaş, Aydın-Merkez, Balıkesir-Bandırma, Balıkesir-Edremit, Balıkesir-Merkez, Bartın, Bit-lis-Tatvan, Bolu, Burdur-Bucak, Edirne, Gaziantep-Islahiye, Kahramanmaraş-Af-şin, Kahramanmaraş-Elbistan, Kahra-manmaraş-Serintepe, Konya-Çumra, Manisa, Manisa-Turgutlu, Mardin-Mid-yat, Mersin-Anamur, Ordu-Ünye, Osma-niye-Kadirli, Sinop, Tokat-Turhal, Yalo-va-Kazımiye, Yalova-Merkez ve Zongul-dak-Ereğli’de bulunan konutlar için yararlanılabilecek.

İl il satışa sunulacak konut sayısı


Adana – Seyhan Zincirlibağlar

149 Gaziantep – Çıksorut

289

Adapazarı – Merkez Ayçiçeği Vadisi

139 | Gaziantep – İslahiye (Alt gelir)


89

Ağrı – Patnos

81

Gaziantep – İslahiye

5

Amasya – Merkez


18

Gaziantep – Şahinbey Serinevler Perilikaya

61

Ankara – Ayaş

27

Gaziantep – Şahinbey Serinevler P. (Alt gelir)


78

Ankara – Elmadağ

125

Gaziantep – Şehitkamil

169

Ankara – Gölbaşı Örencik


364

Giresun – Şebinkarahisar

4

Ankara – Güdül

11

Hatay – Reyhanlı (Alt gelir)


24

Ankara – Haymana

43

Hatay – Reyhanlı

3

Ankara – Kazan


52

İsparta – Merkez Aliköy

55

Ankara – Mamak

123

istanbul – Bahçeşehir 4. Bölge (Manolya Ev.]


3

Ankara – Polatlı 2. Etap

77

istanbul – Halkalı

540

Ankara – Turkuaz Vadisi


327

izmir-Tire

69

Ankara – Yenimahalle

29

izmir – Torbalı

150


Antalya – Çıplaklı

192

Kahramanmaraş – Afşin

4

Antalya – Kepez 2. Etap

121


Kahramanmaraş – Elbistan

148

Aydın – Merkez

3

Kahramanmaraş – Merkez Fatih Mahallesi

46


Balıkesir – Bandırma Edincik

23

Kahramanmaraş – Serintepe

10

Balıkesir – Bandırma Kayacık

75


Karabük – Merkez Esentepe

40

Balıkesir – Bandırma Kayacık (Alt gelir)

2

Kayseri – Melikgazi 5. Bölge

10


Balıkesir – Edremit

52

Kayseri – Melikgazi 6. Bölge

134

Balıkesir – Merkez 2.Etap

59


Konya – Çumra

12

Bartın – Merkez 2. Etap

60

Konya – Halkapınar 2. Etap

77


Bayburt – Demirözü

25

Konya – Meram

182

Bitlis – Adilcevaz

8


Konya – Seydişehir (Alt gelir)

57

Bitlis – Rahva 3. Etap (Alt gelir)

157

Konya – Seydişehir

72


Bitlis – Rahva 3. Etap

69

Kütahya – Merkez inköy 3. Etap

10

Bitlis – Tatvan 2. Etap

12


Manisa – Akhisar

70

Bolu – Merkez Karaköy 1. Etap

44

Manisa – Merkez 3. etap

50


Bolu – Merkez Karaköy 2. Etap

60

Manisa – Merkez 3. Etap (Alt gelir)

46

Burdur – Bucak

18


Manisa – Turgutlu

73

Bursa – Hamitler

136

Mardin – Midyat

48


Bursa – İnegöl

98

Mersin – Anamur Ören

60

Bursa – Yıldırım Akçağlayan

266


Mersin – Erdemli

105

Çanakkale – Kepez

169 Mersin – Silifke (Alt gelir]

97

Çorum – Merkez


191

Mersin – Silifke

68

Denizli – Kurudere 3. Etap

19

Niğde – Altunhisar


1

Düzce – Merkez Metek

66

Niğde – Bor 4. Etap

29

Edirne – ipsala


70

Ordu – Merkez

58

Edirne – Keşan Beğendik

8

Ordu – Ünye


44

Edirne – Keşan Yenimuhacir

12

Osmaniye – Kadirli 2. Etap

19

Erzincan – Üzümlü


64

Samsun – Çarşamba

130

Erzurum – Aşkale Kandilli

28

Sinop – Merkez


6

Erzurum – Aşkale Yeniköy

19

Sivas – Suşehri

38

Erzurum – Narman


33

Tokat – Turhal

6

Erzurum – Olur

16

Trabzon – Akçaabat


44

Erzurum – Palandöken

3

Yozgat – Merkez Eskipazar

39

Eskişehir – Tepebaşı Aşağısöğütönü


145

Zonguldak – Ereğli

22

Eskişehir – Vadişehir 1, 2,3. etaplar

159

KONUTLAR 20 AYDA TESLİM

Taksitler her yılın ocak ve temmuz ayla¬rında olmak üzere yılda iki kez, önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı uygulanarak artırılacak. İlk taksit ödeme tarihi sözleşme imzalama tarihini takip eden bir sonraki ay olarak belirleniyor. Konutlar 18 ila 24 ay arasında teslim ediliyor. Anahtar teslimi öncesinde, KDV Kanunu uyarınca konut bedelinin yüzde l’i oranında KDV ayrıca alıcılar tarafından ödeniyor.


Alt gelirliler için yapılan konutlardan farklı olarak, bu konutları satın almak için başvuruda bulunan kişilerin kendisi, esi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı bağımsız bir konutun bulunmaması şartı aranmıyor. Ayrıca daha önce TOKl’den alınmış bir gayrimenkule sahip olmak da başvuru için engel değil.

Konutların teslim süresi, sözleşme tarihinden itibaren 20 ay olarak belirlendi. Konut satın almak üzere başvuruda bulunan konut alıcılarından fotoğraflı nüfus cüzdanı örneği, vatandaşlık kimlik ve vergi sicil numaraları; satın alma işlemlerinin vekaleten yapılması durumunda, satışlarla ilgili tüm belgeleri düzenleme, imzalama, beyan ve taahhütlerde bulunma yetkisini içeren noter tasdikli vekaletname isteniyor.

DAR GELİRLİYE 550 KONUT

Balıkesir Bandırma, Bitlis, Gaziantep, Hatay, Konya, Manisa ve Mersin’de alt gelir grubu için konutları da satışa çıkaran TOKİ, 251 TL taksitle ev sahibi olma imkanı sunacak. Bu konutlar da çekilişsiz kurasız başvuru sırasına göre yapılacak. Alt gelir grubu projelerine başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin TC vatandaşı olması, projenin bulunduğu il /ilçe sınırları içerisinde ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması gerekiyor. Şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimleri kategorisinde başvuracakların ise en az 5 yıldır ikamet ediyor olması veya il/ilçe nüfusuna kayıtlı olması şart koşuluyor.

Toplu Konut ldaresi’nden konut satın almamış olması ve Toplu Konut ldare¬si’nden konut kredisi kullanmamış olması, (şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimleri kategorisi hariç) kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulun olmaması, (şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimleri kategorisi hariç) 30 yaş ve üzerinde olması gerekiyor. Ancak eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmıyor.

Babası veya hem babası hem de annesi vefat etmiş yetim bayanlar-da (bekar) yaş şartı 25 ve üzeri olarak be¬lirlendi. Ayrıca başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol gibi her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 1.600 TL olması gerekiyor. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecek.

25 BİN KONUT YAPIMI İÇİN HAZIRLIK


TOKİ ayrıca, 18 ilde yaklaşık 25 bin ko¬nut ve sosyal donatı yapmak için ihalelere hazırlanıyor. Bu ay başlanıp mart ayı so¬nuna kadar sürecek ihalelerle Ankara için 9 bin 744 konut yapımına daha başlana¬cak. Bu ihalelerle Ankara Yapracık, An¬kara Yenimahalle, Ankara Gölbaşı tncek, Tekirdağ, Edirne, Karaman, Kastamonu, Kayseri Melikgazi, Trabzon, Van Bostani-çi, Van, Bursa Gürsu, Yenimahalle, Niğ¬de, Kütahya, Kütahya Altıntaş, Ardahan Göle, Bingöl, Kahramanmaraş Karacasu, Mersin Toroslar, Samsun Bafra ve Sam¬sun Havza bölgelerinde de konut yapımı devam edecek.
etiketler : toki 139 | Gaziantep - İslahiye (Alt gelir) evleri, toki 149 Gaziantep - Çıksorut evleri, toki Adana - Seyhan Zincirlibağlar evleri, toki Adapazarı - Merkez Ayçiçeği Vadisi evleri, toki Ağrı - Patnos Gaziantep - İslahiye Amasya - Merkez, toki Gaziantep - Şahinbey Serinevler Perilikaya evleri, toki İl il satışa sunulacak konut sayısı 2010

Top Ad 728x90