Top Ad 728x90

Tüvturk Araç Muayene Randevu Sistemi , tüv türk araç muayene randevu alma , tüv randevu sistemi


Tüvturk 'ün araç muayene istasyonları 'ndaki yoğunluklardan dolayı zaman kayıplarını minumuma indirme çalışmalarından biri olan tüv araç muayene randevu sistemi ile ilgili olarak aşağıda ihtiyaç duyulabilecek bilgiler sunulmuştur.



TÜVTURK ARAÇ MUAYENE RANDEVU NASIL ALINIR ?

Tüvturk araç muayene internet randevusu üzerinden veya 0 212 444 80 08 nolu TÜVTURK çağrı merkezi ile bir sonraki gün veya daha ileri bir tarih için randevu alınabilmektedir.
tüv araç muayene randevusu
TÜVTURK Çağrı Merkezi ya da internet sitesi aracılığı ile randevu alacak araç sahiplerinin linki tıkladıktan sonra karşılarına çıkan ekranda yer alan uyarı ve hatırlatmaları kabul ettiklerini belirtmek amacıyla "Yukarıda belirtilen maddeleri okudum, anladım ve kabul ediyorum" ifadesinin solunda yer alan kutucuğu işaretlemeleri gerekmektedir.
Devam bölümüne basıldıktan sonra Gerekli Belgeler ile ilgili hatırlatmayı anladıklarını onayladıklarını belirtmek amacıyla  tekrar "Yukarıda belirtilen maddeleri okudum, anladım ve kabul ediyorum" ifadesinin solunda yer alan kutucuğu işaretlemeleri gerekmektedir.
Devam bölümüne basıldıktan sonra aşağıda yer alan bilgileri belirtmesi gerekmektedir.
tüvturk araç muayene randevu
• Aracı randevuya getirecek kişinin Adı Soyadı :
• Cep Telefonu numarası :
• Araç Plaka No :
• Araç Trafik Tescil Belgesi Seri No:
(Bu işlem esnasında plaka bilgisi ile birlikte araç tescil belgesindeki seri numarasının uyumu kontrol edilecek ve T.C. Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü’nün bilgisayar sistemi üzerinden yapılan eşleştirmenin uyumlu olması durumunda randevu verilebiliyor. Bu nedenle araç sahiplerinin randevu alma işlemi sırasında araç tescil belgesini de yanlarında bulundurmaları gerekiyor.)

Devam bölümüne basıldıktan sonra;
• Hangi tarihte, hangi il ve istasyonda randevu alınmak istendiği.
Randevu tarihi ve saatininin onaylanması durumunda, randevu kaydedilerek araç sahibine istasyon, tarih ve saat bilgisinin bildirilmesi ile işlem tamamlanıyor

RANDEVU ALINMASI ÖNCESİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKLİ HUSUSLAR
Uyarı ve Hatırlatmalar
Randevular seçilecek istasyon ve tarihte, uygun bir saat aralığında, plaka bazında alınabilir. Aynı güne randevu verilmemektedir. Şimdilik sadece 15 gün içerisindeki bir tarihe randevu verilmektedir.

Plaka ile birlikte araç tescil belgesindeki seri numarasının da uyumu kontrol edilmekte ve eşleşme durumunda randevu verilmektedir. Bu eşleştirme T.C. Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü bilgisayar sistemi üzerinden yapılmaktadır. Bu nedenle randevu alma işlemi sırasında trafik tescil belgeniz yanınızda olmalıdır.

Randevu aldığınız saat aralığından 10 dakika öncesinde istasyonda olunması gerekmektedir. (Randevu alınan saat 10:00 ise en geç 09:50'de) Gecikme 15 dakikayı geçerse, randevu iptal edilecektir. Randevu verilen saat örneğin 10:00 ise saat 10:00 ila 11:00 arasında aracın kabulu yapılacaktır.

Randevu için istasyona gelindiğinde, istasyon resepsiyon alanındaki sıra cihazına plakanın girilmesi ile randevulu sıra no’su alınmalı ve bu sıra istasyondaki sıra ekranlarından takip edilmelidir.

Ayrıca;

1 yıl içinde aynı plakanın randevusu 2 kere iptal edilirse 1 yıl içinde yeni bir randevu verilememektedir.

Randevu gününden önce randevu yeri ve zamanını değiştirmek mümkündür. Ancak bu işlem de 1 yıl içinde en fazla 2 kez yapılmakta, aynı plakaya 3. kez değişiklik ve veya yeni randevu imkanı tanınmamaktadır. Değişiklik ya da iptaller şu anda sadece çağrı merkezinden yapılabilmektedir.

Bu kısıtlar rezervasyon sisteminin amaç dışı kötü kullanımını engellemek ve amaç dışı kullanımlar nedeni ile oluşabilecek rezervasyon kapasite ve hizmet problemlerinin önüne geçme amaçlıdır.

Randevunun gerçekleşeceği gün içinde iptal ya da değişiklik yapılamamaktadır.

Bir plaka için alınan randevu başka bir plaka ile değiştirilememektedir.

HANGİ İLLERDEN TÜVTURK ARAÇ MUAYENE RANDEVUSU ALINABİLİR
Linki Tıkladığınızda Tüm Randevu Alınabilecek Tüvturk Araç Muayene İstasyonlarına ulaşabilirsiniz.
Aşağıda bunlardan bazıları belirtilmiştir. İl adının yanındaki link tıklanırsa Tüvturk araç muayene istasyonları bilgilerine ulaşabilirsiniz.
İzmir           ( İzmir Tüvturk araç muayene istasyonları )
Bolu            ( Bolu Tüvturk araç muayene istasyonları )
Bursa          ( Bursa Tüvturk araç muayene istasyonları )
Hatay          ( Hatay Tüvturk araç muayene istasyonları )
İçel             ( İçel Tüvturk araç muayene istasyonları )
Sivas           ( Sivas Tüvturk araç muayene istasyonları )

ve sonradan eklenenler

Düzce

ARAÇ TESCİL BELGESİ SERİ NO UYUM SORUNU OLANLAR NE YAPMALILAR ?
Plaka ile birlikte araç tescil belgesindeki seri numarasının da uyumu kontrol edilmekte ve eşleşme durumunda randevu verilmektedir. Bu eşleştirme T.C. Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü bilgisayar sistemi üzerinden yapılmaktadır. Eşleşme olmaması durumunda (Emniyet) Trafik tescil birimine giderek sorunlarını çözebilirler.

kaynak: http://www.arac.muayenesi.com


Top Ad 728x90