Top Ad 728x90

, , ,

22 Haziran 2012 Cuma Hutbesi

cuma hutbesi 22 haziran 2012,Cuma hutbesi konusu bugünkü cuma hutbesi 22 haziran 2012,cuma namazı hutbesi oku konusu 22 haziran 2012,cuma hutbesi 22.06.2012,22 Haziran 2012 Cuma Namazı Saatleri,cuma namazı saatleri 22.06.2012,istanbul cuma namazı öğle namazı saatleri,ankara bursa konya kocaeli izmir cuma namazı saatleri 22.06.2012,cuma namazı nasıl kılınır 22 haziran 2012,cuma nasıl kılınır kaç rekat,22 Haziran 2012 Cuma Günü Okunacak Hutbecuma hutbesi 22 haziran 2012,Cuma hutbesi konusu bugünkü cuma hutbesi 22 haziran 2012,cuma namazı hutbesi oku konusu 22 haziran 2012,cuma hutbesi 22.06.2012,22 Haziran 2012 Cuma Namazı Saatleri,cuma namazı saatleri 22.06.2012,istanbul cuma namazı öğle namazı saatleri,ankara bursa konya kocaeli izmir cuma namazı saatleri 22.06.2012,cuma namazı nasıl kılınır 22 haziran 2012,cuma nasıl kılınır kaç rekat,22 Haziran 2012 Cuma Günü Okunacak Hutbe


AY/YIL         : HAZİRAN-2012
TARİH          : 22.06.2012

وَاعْلَمُواْ أَنَّمَا أَمْوَالُكُمْ وَأَوْلاَدُكُمْ فِتْنَةٌ وَأَنَّ اللّهَ عِندَهُ أَجْرٌ عَظِيمٌ
(Enfâl, 8/28)
YAZ KURSLARI

Değerli Mü’minler!

Dinimizde ilim öğrenmek, beşikten mezara kadar kadın erkek herkese farzdır. Farz olan ilimlerin başında ise Kur’an eğitimi gelir. Kur’an’ı okumak, anlamak ve hükümleriyle amel etmek, bütün Müslümanların asli görevidir.
 Yüce Rabbimiz “Kuran'dan kolayınıza geleni okuyun”[1] emrini vermiş, Peygamberimiz (s.a.s) de “Kalbinde Kur’an’dan bir şey bulunmayan kişi harap olmuş bir ev gibidir”[2] buyurmuşlardır. Bu anlamda Müslümanın inandığı ve hayat nizamı edindiği Kur'ân'ı, usulüne uygun bir şekilde okuyamamasının mazereti olamaz. Hiç bir Mü'min, ben Kur'ân öğrenemiyorum dememelidir. Mâalesef günümüzde bazı kardeşlerimizin Kur'ân kelimeleri üzerinde zorluk çektiği hatta kelime-i şehâdeti bile rahatlıkla telâffuz edemediği görülmektedir. Bu durum Kur’an öğrenme hususunda gerekli gayretin gösterilmemesinden kaynaklanmaktadır. Her Mü'min, Kur'ân'ı aslî harfleriyle okumayı öğrenmelidir. Bu, bir dini vazife ve bir ibâdettir.

Kur’an-ı Kerim’de “Biliniz ki, mallarınız ve çocuklarınız sizin için birer imtihan vesiledir”[3]  buyrularak çocuklarımıza karşı sorumluluğumuzun önemine dikkat çekilmiştir.  Rasulü Ekrem Efendimiz de “Çocuklarınıza güzel muamelede bulunun ve onları güzel bir şekilde terbiye edin.”[4], “Sizin en hayırlınız, Kur’anı öğrenen ve öğreteninizdir.”[5] buyurarak bizleri Kur’an öğrenmeye ve öğretmeye teşvik etmişlerdir.



Aziz Mü’minler!
Kur’an eğitimi açısından fırsatlarla dolu bir yaz dönemine daha ulaşmış bulunuyoruz. Bu yıl da Yaz Kur’an Kurslarımız İl ve İlçe Müftülüklerimizin bünyesinde gerek camilerimizde gerek Kur’an Kurslarımızda  …Haziran’da başlayıp iki ay boyunca devam edecektir. Bu kurslarımızda başta Kur’an eğitimi olmak üzere çocuklarımıza ve gençlerimize hurafelerden uzak, itikat, ibadet, siyer ve ahlak konularında temel İslami bilgiler verilmesi amaçlanmıştır. Bunun için çocuklarımızın anlayabileceği tarzda eserler hazırlatılarak öğrencilerimizin hizmetine sunulmaktadır.

Muhterem Kardeşlerim!

Özellikle çocuklarımıza Kur’an eğitimini zamanında vermemiz büyük önem arz etmektedir. Kuran okumanın öğrenilmesi açısından “Ağaç yaş iken eğilir” sözü çok anlamlıdır. Şunun farkındayız ki yaz tatilinde olan yavrularımızı sıkmadan Kur’an eğitimlerini tamamlatmak, bizim temel amacımızdır.

 O halde geliniz çocuklarımızı Kur’ân’la tanıştıralım. Onlara Kur’an’ı öğretelim, onların temiz yaratılışlarını Kur’ân’ın ahlâkı ve güzellikleri ile süsleyelim. Bu anlamda Yaz Kur’ân Kurslarına önem verelim. Kur’ân terbiyesi alan çocuklarımızın gözümüzün nuru, kalbimizin sevinci ve yarınlarımızın mutluluk kaynağı olacağını asla unutmayalım.

Hutbemi Peygamber Efendimiz(s.a.s.)’in şu hadisi şerifleriyle bitirmek istiyorum: “Şunu bilin ki, kim Kur'an'ı öğrenip, başkalarına öğretir ve ondaki emirlerle amel ederse, ben onu cennete sevk eden ve cenneti ona gösteren kılavuz olacağım."[1]


[1] Müslim, Vasiyyet, 14


Top Ad 728x90