Top Ad 728x90

, , ,

2012 Londra Olimpiyat Oyunları Açılış Videosu İzle

2012 londra olimpiyatları açılış videosunu izle ,londra 2012 olimpiyatları ülke sporcuları geçiş türk sporcular video izle seranomi açılış,london 2012 olympics opening ceremony

2012 Londra Olimpiyat Oyunları Açılış Video İzle, londra 2012 yaz olimpiyat oyunları ülke sporcuları geçiş videosu izle ,lonra 2012 olimpiyatları açılışı izle,london 2012 olympics opening ceremony

Açılış 'Boyle' olur!
Londra'da düzenlenen 30. Yaz Olimpiyat Oyunları gerçekleştirilen muhteşem açılış töreniyle başladı. Direktörlüğünü Danny Boyle'un yaptığı açılış töreni nefes kesti
Sanat direktörlüğünü "Trainspotting" ve 8 dalda Oscar kazanan "Slumdog Milyoner" filmlerinin yönetmeni Danny Boyle’un yaptığı Londra Olimpiyat Oyunları'nın resmi açılış töreni renkli gösterilerle başladı. İngiltere'nin başkenti Londra'daki Olimpiyat Parkı içinde bulunan 80 bin kişilik Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilen törenle 30. Yaz Olimpiyat Oyunları'nın startı verildi.


BAŞBAKAN ERDOĞAN DA TÖRENİ İZLEDİ
Londra'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Olimpiyat Stadı'ndaki açılış törenini izledi. Olimpiyat Parkı'ndaki açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra, aralarında Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff, İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, Fransa Başbakanı Jean-Marc Ayrault, Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev ve ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama'nın da bulunduğu çok sayıda devlet başkanı ve başbakan ile yetkili takip etti.



SAHADA İNGİLİZ KÖYÜ KURULDU
Açılış töreninde, Olimpiyat Stadı'nın içine koyun, at, inek, keçi, ördek, kaz, tavuk gibi çiftlik hayvanlarının yanı sıra bacası tüten bir köy evinin yer aldığı örnek bir İngiliz köyü kuruldu. Köy tasviri için 2 keçi, 70 koyun, 12 at, 10 tavuk, 10 ördek, 9 kaz, 3 köpek ve 3 inek kullanıldı, ayrıca yapay bulutlarla resim tamamlandı.

SANAYİ DEVRİMİNE GEÇİŞ
''Harikalar Adası'' temalı açılış töreninde köy yaşamının anlatıldığı gösterinin ardından İngiltere'nin sanayi devrimine geçişi sahneye konuldu. Sahadan dev bacalar yükselirken, köylülerin yerini sanayi işçileri aldı. Sanayi Devrimi'nin ardından günümüz, dijital çağ olarak canlandırıldı.
27 MİLYON STERLİNE MAL OLDU
Dünya genelinde yaklaşık 1 milyar kişinin izlediği açılış töreninde 10 bin gönüllü görev yaptı. 27 milyon sterlin harcanarak hazırlanan açılış töreninde, Buckingham Sarayı'nda Kraliçe Elizabeth ve ünlü film karakteri James Bond rolüyle tanınan aktör David Craig'in oynadığı kısa bir film gösterildi. Kısa filmde, James Bond rolündeki David Craig, Kraliçe Elizabeth'i Buckingham Sarayı'ndan helikopterle alarak Londra üzerinden Olimpiyat Stadı'na getirmesi gösterildi.

KRALİÇE ELİZABETH AYAKTA ALKIŞLANDI
Kraliçe Elizabeth ve eşi Edinburgh Dükü Philip, bu filmin ardından Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jaques Rogge ile birlikte stada giriş yaptı. Kraliçe Elizabeth, Olimpiyat Stadı'na gelişinde tribünlerde bulunan seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. Daha sonra işitme engelli çocuklar, İngiliz Milli Marşı'nı seslendirdi. Öte yandan ünlü çocuk romanı karakteri ''Harry Potter'in yazarı JK Rowling, açılış töreninde ''Peter Pan''dan bir bölüm okudu. Hasta çocuklar için yapılan bu gösteride sahada 320 yatak kullanılırken, 600 dansçı görev yaptı.



OLİMPİYAT ÇANI'NI BİSİKLETÇİ BRADLEY WIGGINS ÇALDI
Açılış töreninde 23 tonluk bir olimpiyat çanı da kullanıldı. 2x3 metre boyutundaki çanı, bu sene Fransa Bisiklet Turu'nu kazanan ve bu turda ilk kez şampiyon olan İngiliz unvanını alan Bradley Wiggins çaldı. Wiggins'in çanı çalmasıyla açılış gösterisi de start aldı.

3 BOYUTLU GÖSTERİ YAPILDI
Açılış töreninde ışıklarla 3 boyutlu gösteri de gerçekleştirildi. Bu gösteri için görevliler, izleyicilere ve basın mensuplarına 3 boyutlu gözlükler dağıttı. Bu arada seyircilere dağıtılan fenerlerle stadyumda renkli bir görüntü oluşturuldu.

MR. BEAN STADI GÜLDÜRDÜ!
Mister Bean karakteri ile tanınan aktör Rowan Atkinson, açılış töreninde yaptığı gösteriyle seyircileri güldürdü. Atkinson'ın yaptığı hareketler, seyircilerden büyük alkış aldı.

GÜVENLİK ÜST DÜZEYDEYDİ
Açılış töreni öncesi ve sırasında Olimpiyat Parkı çevresi ile Olimpiyat Stadı'nda geniş güvenlik önlemleri alındı. Seyirciler, birçok güvenlik çemberinden geçirilip, x-ray cihazları ile arandıktan sonra stada alındı.

KRALİYET HAVA KUVVETLERİ GÖSTERİ UÇUŞU YAPTI
Açılış töreni öncesi Kraliyet Hava Kuvvetleri stat üstünde gösteri uçuşları yaptı. Birbirine oldukça yakın uçan uçakların geçişi sırasında tribünde büyük bir coşku yaşandı.

DÜNYAYA MESAJ: MÜZİĞİN KRALIYIZ
Açılışta Britanya'nın dünyaya armağan ettiği müzisyenlerin ve grupların şarkılarıyla adeta müzikal şölene imza atıldı. Beatles'dan Sex Pistols'a, Queen'den Muse'a, Prodigy'den Amy Winehouse'a, Rolling Stones'dan Eurythmics'e, Eric Clapton'dan Led Zeppelin'e, David Bowie'den Duran Duran'a, Cold Play'dan Radio Head'e, Kaiser Chiefs'ten Franz Ferdinand'a, Pink Floyd'dan Adele'e, Oasis'ten Chemical Brothers'a, Handel'den The Clash'e kadar birçok müzisyen ve grubun şarkıları çalındı.
GEÇİT TÖRENİ BAŞLADI
Sporcu kafilelerinin stada girmesiyle birlikte geçit töreni başladı. Stada ilk olarak Yunanistan kafilesi adım attı. Daha sonra alfabetik sırayla ülkelerin kafileleri yürümeye başladı. 114 sporcunun bulunduğu kafilemizde bayrağımızı voleybolcu Neslihan Darnel taşıdı. Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan da kafilemizin geçişi sırasında el salladılar








Top Ad 728x90