Top Ad 728x90

, ,

Sağlık Bakanlığı Tarafından Açıklanan Sağlıksız Su Damacana Markaları

Sağlık Bakanlığı Tarafından Açıklanan Sağlıksız Su Damacana Markaları,sağlık bakanlığı sağlıksız damacana isimleri firmaları damacana su markaları

Sağlık Bakanlığı Tarafından Açıklanan Sağlıksız Su Damacana Markaları,sağlık bakanlığı tarafından açıklanan uygun olmayan su firmaları damacana markaları,sağlıksız damacana isimleri


81 İLDEN NUMUNELER İNCELENDİ

İçinde bulunduğumuz yaz mevsiminde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ile birlikte içme suyu kullanımında artış gözlenmiştir. Bu durumun içme suyu ile ilgili kaliteyi olumsuz etkileme riski bilinmektedir. Bu sebeple Temmuz ayında 81 ilde rutin denetimlere ilave denetimler gerçekleştirilmiştir.

İŞTE O MARKALAR

Bu çerçevede;
1) Temmuz ayında yapılan denetimler esnasında ruhsatlı kaynaklar dışında izinsiz kaynak kullanımına ilişkin herhangi bir bulguya rastlanmamıştır.
2) Denetimlerde, mevzuat hükümlerine uygun şartlarda numuneleri alınan ve tekraren yapılan analiz sonuçlarına göre İstanbul genelinde faaliyette olan 61 dolum tesisinden uygunsuzluğu tespit edilen damacana suyu markaları şunlardır:
"Buzada", "Erpınar", "Alps", "Kervansaray","Yalısu".
3) Piyasaya arz edilmiş sularda (piyasadaki satış şartları sebebiyle oluştuğu düşünülen) olumsuzlukların görüldüğü satış noktaları ise www.thsk.gov.tr internet adresinde duyurulacaktır.
Sağlık Bakanlığı kesintisiz denetimleri sırasında halk sağlığına zararlı olabilecek tespitleri halkımızla paylaşmaya devam edecektir.

Top Ad 728x90