Top Ad 728x90

, ,

21 Ağustos 2012 Gaziantep Pkk Bombalı Saldırı Son Durum Ölen Yaralanan Sayısı

21 Ağustos 2012 Gaziantep Pkk Bombalı Saldırı Son Durum Ölen Yaralanan Sayısı,gaziantep'teki patlamada son durum ölen yaralanan sayısı kaç kişi öldü hangi hastanedeler,antepteki patlama son durum ölenlerin isimleri yaralananların isimleri hangi hastaneye götürüldü ,antepteki pkk saldırısında ölenlerin adları isim listesi

21 Ağustos 2012 Gaziantep Pkk Bombalı Saldırı Son Durum Ölen Yaralanan Sayısı,gaziantep'teki patlamada son durum ölen yaralanan sayısı kaç kişi öldü hangi hastanedeler,antepteki patlama son durum ölenlerin isimleri yaralananların isimleri hangi hastaneye götürüldü ,antepteki pkk saldırısında ölenlerin adları isim listesi

Hain saldırıda ölenlerin kimlikleri belirlendi

Gaziantep'te terör örgütü PKK'nın Karşıyaka Polis Merkezi yakınında bomba yüklü araçla yaptığı saldırıda hayatını kaybeden 9 kişinin kimlikleri belirlendi. Saldırıda hayatını kaybedenler:

Onur Fikret Aker (21) 1991 doğumlu, Şırnak'ta asker, bayram iznine gelmişti. Gaziantep'in Islahiye ilçesi nüfusuna kayıtlı.

Duygu Aker (21) 1991 doğumlu Gaziantep nüfusuna kayıtlı

Almina Melisa Aker 1 yaşında 2011 Gaziantep doğumlu.

Süleyman Alkan 3 yaşında 2009 doğumlu Gaziantep Yığınlı Köyü'ne kayıtlı

Sevgi Gülperi İnanç 11 yaşında 2001 doğumlu, nüfusu Adana Seyhan ilçesine kayıtlı

Davut Adak (31) 1981 doğumlu İnfaz Koruma Memuru, nüfusu Diyarbakır Ergani ilçesi Dilektaşı Köyü'ne kayıtlı

Safi Canbaş (48) 1964 doğumlu İnfaz Koruma Memuru, Gaziantep Oğuzeli Doğanpınar Köyü nüfusuna kayıtlı.

İsmail Daler (30) 1982 doğumlu, İnfaz Koruma Memuru, Gaziantep Oğuzeli Doğanpınar Köyü'ne kayıtlı.

'Yanarak ölen çocuklar var'

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Gaziantep' deki bombalı saldırıda 9 vatandaşımız hayatını kaybetti" dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay," Başbakanımız yarın Gaziantep' e gelecek. Cenazelerimizi uğurlama törenine katılacak " dedi

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gaziantep’teki patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 9’a yükseldiğini, halen 4’ü ağır 17 yaralının tedavisinin sürdüğünü açıkladı.

"OTOMOBİLDE YANARAK ÖLDÜLER"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Gaziantep'teki patlamaya ilişkin, ''Cezaevine ait bir servis aracında 1 şoför, 2 gardiyan hayatını kaybetti. Diğer taraftan en dehşetli olanı, bir binek oto içinde 3 yetişkin vatandaş ve 1 çocuk hayatını kaybediyor. Yanarak bu insanlar vefat ediyorlar. Bir de halk otobüsünde çok sayıda yaralı var. Bu halk otobüsündeki çocuklardan biri sırtından aldığı bir isabetle maalesef şehit oldu'' dedi.

Çelik, NTV televizyonunda katıldığı canlı yayında, terör örgütünün Gaziantep'te de korku ve dehşet duygusunun yaratmaya çalıştığını belirterek, ''Bu saldırıyı AK Parti camiası adına şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz'' dedi.

Karakola yaklaşık 25 metre mesafede park edilmiş bomba yüklü bir aracın uzaktan kumanda ile patlatıldığını ifade eden Çelik, şöyle konuştu: ''Cezaevine ait bir servis aracında 1 şoför, 2 gardiyan hayatını kaybetti. Diğer taraftan en dehşetli olanı, bir binek oto içinde 3 yetişkin vatandaş ve 1 çocuk hayatını kaybediyor. Yanarak bu insanlar vefat ediyorlar. Bir de halk otobüsünde çok sayıda yaralı var. Bu halk otobüsündeki çocuklardan biri sırtından aldığı bir isabetle maalesef şehit oldu.'' Bu manzara karşısında terörü lanetlemeyeceklerin insanlığından şüphe ettiğini dile getiren Çelik, birilerinin Gaziantep'teki kardeşlik atmosferini sabote etmek istediğini söyledi.

 SALDIRI NASIL OLDU? Patlama, kentin en merkezi yerlerinden Şehitkamil İlçesi'ndeki Karşıyaka Polis Merkezi önünde saat 19.45 sıralarında meydana geldi. İşyerlerinin bulunduğu bölgede, akşam saatinde caddenin en kalabalık olduğu sırada tahrip gücü yüksek patlayıcı yüklü otomobili Polis Merkezi'ne 10- 15 metre uzaklıkta park edip ayrılan bir terörist, uzaktan kumandayla bombayı infilak ettirdi. Kulakları sağır eden patlamayla birlikte otomobil havaya uçarken, durakta yolu indirip bindiren 2 halk otobüsü ile yabancı plakalı bir otomobil alev alev yanmaya başladı, çevredeki binaların camları kırıldı, araçlar tahrip oldu.


CAN PAZARI YAŞANDI
 Patlamayla alev topuna dönen halk otobüslerindeki yolcular ve çevrede bulunanlar canlarını kurtarmanın derdine düştü. Aralarında, Karşıyaka Polis Merkezi'nde görevli polislerin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralanırken, otobüslerde alevler arasından çıkamayan bazı yolcular diri diri yandı.
Yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırılırken, kan anonsları yapıldı. Sağlık Müdürlüğü, hastaneleri alarma geçirdi ve bayram nedeniyle izinli doktorlar ve sağlık personeli göreve çağrıldı. Çok sayıda yaralıdan durumları ağır olanlar ameliyata alındı.

BOMBALI ARAÇ ARANIYORDU
 Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencisi olan Şarlıurfa'nın Suruç İlçesi nüfusuna kayıtlı Mehmet Emin Hasandağ adlı kişinin, iki hafta önce bomba yüklü 27 E 7278 plakalı otomobille Gaziantep'e geldiği istihbaratını alan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, tüm birimleri uyarmıştı. Ancak polisin bir türlü ulaşamadığı bu kişinin, saldırıyı düzenlediği değerlendiriliyor.
 Güvenlik güçleri, bomba yüklü aracı park edip uzaklaşan bir kişinin eşkalini belirleyerek yakalanması için çalışma başlattı.
 
BDP BİNASINA YÜRÜDÜLER

 Saldırıya tepki gösteren çok sayıda kişi olay yerine gelerek, PKK ve Abdullah Öcalan aleyhine sloganlar attı.
Bu sırada 500 kişilik grup da BDP il binasına doğru yürüylüşe geçti. Polis, öfkeli kalabalığın binaya yaklaşmasını engelllemek için çevrede yoğun önlem aldı.

GÖRGÜ TANIKLARI O ANLARI ANLATTI

 Bombalı saldırı sonrası görgü tanıkları o anları anlattı. Yaşadıkları paniği dile getiren bir vatandaş, "Bir çırpıda her taraf ateş altında kaldı. İki saniyelik bir olay. Ne olduğunu bilmiyoruz, bir patlama ve sonrasında yangın... böyle gelişti" dedi. Başka bir görgü tanığı ise, "Bir patlama oldu, ne olduğunu bilmedikki. Kulaklarımızı kapattık sadece, bir alev yükseldi" diye konuştu. Patlama anında telaşla balkona çıktığını belirten bir kadın, "Akşam namazı kılarken, 'Yarabbim şunların şerrinden bizi emin eyle' dedim. Arası 5 dakika sürmedi bir gümbürtü oldu. Gelinlerimden biri burada oturuyor, biri de şurada oturuyor. 'Aman gelinlerim size kurbanım, öldünüz' dedim. Geldimki gelinlerim sağ" şeklinde konuştu.
kaynak:MİLLİYET.COM.TR

Top Ad 728x90