Top Ad 728x90

, ,

Altın Fiyatları Yükselecek mi Altın Yükselir Mi Düşer Mi

Altın Fiyatları Yükselecek mi Altın Yükselir mi,altının yükselişi devam edecek mi ne zamana kadar yükselir yükselir mi ne kadar daha yükselir zarar edermiyim 2012,altın gramı yükselir mi,Altın düşer mi - Altın fiyatları - altın fiyatları yükselir mi

Altın Fiyatları Yükselecek mi Altın Yükselir mi,altının yükselişi devam edecek mi ne zamana kadar yükselir yükselir mi ne kadar daha yükselir zarar edermiyim 2012,altın gramı yükselir mi,Altın düşer mi - Altın fiyatları - altın fiyatları yükselir mi

Altın fiyatlarının 16 haftanın en yüsek seviyesi olan 1.665 doların üzerine, gram fiyatının ise 97 liraya yükselmesi küçük yatırımcıyı alıma yöneltti.
Altın fiyatları yükselecek mi?  
Altın fiyatları kazandırmaya devam edecek
Ankara Kuyumcular Odası Başkanı Hasan Çavuşoğlu, “Dünyadaki son gelişmeler altın fiyatlarındaki yükselişin devam edeceği, konusunda bize fikir veriyor” diyerek son 10 yılda olduğu gibi altının en çok kazandıran ve en güvenli yatırım aracı olma özelliğini korumaya devam edeceğini kaydetti.
Uzmanlara göre altın fiyatlarında yükseliş sürecek!
HSBC Bank Stratejisti Fatih Keresteci, normal şartlarda riske karşı korunma aracı olarak bilinen, işlerin yolunda gitmediği dönemlerde fiyatı artan altındaki yükselişin süreceği kanısında. Son yıllarda yatırımcıların altın fiyatlarındaki sert yükseliş ile iştahlanıp ciddi tutarda altın satın aldığına dikkat çeken Keresteci “Altında büyük pozisyonlar oluştu. Bu aşırı pozisyon altınaı korunma aracından yüksek getiri sunan riskli araç sınıfına soktu.
Bu değişim ile Altın fiyatları likidite koşulları ile paralel hareket etmeye başladı. Yani, Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) parasal genişlemeye gittiği dönemler altında sert yükselişe yol açarken aksi durumda düşüşler yaşandı. Bu bağlamda, Fed Başkanı Bernanke’nin haftaya Jackson Hole toplantılarında yapacağı konuşmada parasal genişleme yönünde sinyal vermesinin beklenmesi altını olumlu destekliyor. Altın fiyatları teknik olarak şu an 200 günlük ortalamanın üzerini deniyor. Uzun vadeli grafiklerde de daralan üçgeni yukarı yönde kırdı. Bu sinyaller altın fiyatlarındaki yükselişin orta vadede süreceğine işaret ediyor. Jeopolotik riskler ve Fed’in parasal genişlemesine yönelik beklentiler aynı etkiyi petrolde de gösteriyor” dedi.
İşte altın fiyatlarını 1.589 dolardan 1.645 dolara çıkaran 4 neden 
  • Avrupa ve ABD merkez bankalarının eylül ayında yapacakları toplantıda piyasaya likidite sağlayacakları beklentisi hakim.
  • Artan paranın bir kısmını petrol ve altına gitmesi diğer yandan bu hareketin dünya ekonomisini canlandırması bekleniyor.
  • ECB’nin sorunlu ülke tahvil alımına ilişkin çalışmalarda ilerleme kaydettiği haberleri
  • Euro/dolar paritesinin dün 1.2485 ile son bir buçuk ayın en yüksek düzeyine ulaşması
Altın fiyatları 1900 dolar olur mu?
FED’in geçen haftaki toplantısından genişleme sinyali gelmedi. Ancak Kasım ayındaki başkanlık seçimleri öncesi siyasi manipülasyon olarak algılanmaması için gelecek üç ay içerisinde beklenen yeni likidite akımıyla emtia piyasalarında ralli bekleyenler de var.
Örneğin Global Menkul Değerler Bankacılık Analisti Sevgi Onur, altında bu yönde bir haberle 1.650-1.700 ons/dolar seviyelerinin görülebileceğini belirtiyor. Onur, ayrıca uzun vadede ise altın fiyatının 1.900 doları bulacağı öngörüsünde bulunuyor.
***
ABD’de seçimler yaklaşıyor. Avrupa kriz ile boğuşuyor. Ortadoğu hâlâ cadı kazan. Dolar ve Euro karşılıklı olarak bir dengeye oturmuş olsalar bile altın fiyatları Ortadoğu’dan gelecek haberleri bekliyor. 
Yatırımcıların kafası uzun zamandır karışık. Bir zamanların ‘güvenli liman’ı altının fiyatları bile bir aşağı bir yukarı. Fiyatları spekülatörler mi oynatıyor? Yoksa dünyanın içinden geçtiği, krizlerin, devrimlerin, iç savaşların yaşandığı savaş tehlikesi yaşayan ülkelerin olduğu bir süreçte altın alış-satışlarındaki sert hareket değişiklikleri mi fiyatları bir aşağı bir yukarı oynatıyor?

Kaynak ve resim : http://www.patronturk.com dan alınmıştır


Top Ad 728x90