Top Ad 728x90

,

Gaziantep Pkk Bombalı Saldırı Son Durum Kaç Kişi Öldü Kaç Yaralı Var

Gaziantep Bombalı Saldırısı Son Durum Kaç Kişi Öldü Kaç Yaralı Var,gaziantepteki pkk saldırısında kaç kişi öldü kaç kişi yaralandı ölenlerin isimleri hangi hastaneye götürüldü 20.08.2012 ,gaziantep pkk bombalı saldırı ölenlerin isimleri kaç kişi öldü kaç kişi yaralı yararlılar hangi hastanelere götürüldü 20 ağustos 2012

Gaziantep Bombalı Saldırısı Son Durum Kaç Kişi Öldü Kaç Yaralı Var,gaziantepteki pkk saldırısında kaç kişi öldü kaç kişi yaralandı ölenlerin isimleri hangi hastaneye götürüldü 20.08.2012 ,gaziantep pkk bombalı saldırı ölenlerin isimleri kaç kişi öldü kaç kişi yaralı yararlılar hangi hastanelere götürüldü 20 ağustos 2012,antep teki bombalı saldırıyı hangi örgüt yaptı pkk mı yaptı

Gaziantep' te Karşıyaka polis merkezine bombalı saldırı

PKK'lı teröristler Gaziantep'te bu akşam bomba yüklü otomobili infilak ettirerek gerçekleştirdikleri saldırıyla bayramı kana buladı.

Gaziantep Valisi Erdal Ata, bombalı araçla düzenlenen saldırıda 8 kişinin öldüğünü, 64 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Polis merkezini hedef alan saldırıda ortalık savaş alanına dönerken 2 halk otobüsüyle 2 otomobil alev alev yandı, çevredeki işyerleri ve evlerle araçlar hasar gördü. Halk galeyana gelirken, kalablığın yürüdüğü BDP binasında polis önlem aldı.

video
Patlama, kentin en merkezi yerlerinden Şehitkamil İlçesi'ndeki Karşıyaka Polis Merkezi önünde saat 19.45 sıralarında meydana geldi. İşyerlerinin bulunduğu bölgede, akşam saatinde caddenin en kalabalık olduğu sırada tahrip gücü yüksek patlayıcı yüklü otomobili Polis Merkezi'ne 10- 15 metre uzaklıkta park edip ayrılan bir terörist, uzaktan kumandayla bombayı infilak ettirdi. Kulakları sağır eden patlamayla birlikte otomobil havaya uçarken, durakta yolu indirip bindiren 2 halk otobüsü ile yabancı plakalı bir otomobil alev alev yanmaya başladı, çevredeki binaların camları kırıldı, araçlar tahrip oldu.

 CAN PAZARI YAŞANDI
Patlamayla alev topuna dönen halk otobüslerindeki yolcular ve çevrede bulunanlar canlarını kurtarmanın derdine düştü. Aralarında, Karşıyaka Polis Merkezi'nde görevli polislerin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralanırken, otobüslerde alevler arasından çıkamayan bazı yolcular diri diri yandı.
Yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırılırken, kan anonsları yapıldı. Sağlık Müdürlüğü, hastaneleri alarma geçirdi ve bayram nedeniyle izinli doktorlar ve sağlık personeli göreve çağrıldı. Çok sayıda yaralıdan durumları ağır olanlar ameliyata alındı.


BOMBALI ARAÇ ARANIYORDU
Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencisi olan Şarlıurfa'nın Suruç İlçesi nüfusuna kayıtlı Mehmet Emin Hasandağ adlı kişinin, iki hafta önce bomba yüklü 27 E 7278 plakalı otomobille Gaziantep'e geldiği istihbaratını alan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, tüm birimleri uyarmıştı. Ancak polisin bir türlü ulaşamadığı bu kişinin, saldırıyı düzenlediği değerlendiriliyor.
Güvenlik güçleri, bomba yüklü aracı park edip uzaklaşan bir kişinin eşkalini belirleyerek yakalanması için çalışma başlattı.

BDP BİNASINA YÜRÜDÜLER
Saldırıya tepki gösteren çok sayıda kişi olay yerine gelerek, PKK ve Abdullah Öcalan aleyhine sloganlar attı.
Bu sırada 500 kişilik grup da BDP il binasına doğru yürüylüşe geçti. Polis, öfkeli kalabalığın binaya yaklaşmasını engelllemek için çevrede yoğun önlem aldı.

GÖRGÜ TANIKLARI O ANLARI ANLATTI
Bombalı saldırı sonrası görgü tanıkları o anları anlattı. Yaşadıkları paniği dile getiren bir vatandaş, "Bir çırpıda her taraf ateş altında kaldı. İki saniyelik bir olay. Ne olduğunu bilmiyoruz, bir patlama ve sonrasında yangın... böyle gelişti" dedi. Başka bir görgü tanığı ise, "Bir patlama oldu, ne olduğunu bilmedikki. Kulaklarımızı kapattık sadece, bir alev yükseldi" diye konuştu. Patlama anında telaşla balkona çıktığını belirten bir kadın, "Akşam namazı kılarken, 'Yarabbim şunların şerrinden bizi emin eyle' dedim. Arası 5 dakika sürmedi bir gümbürtü oldu. Gelinlerimden biri burada oturuyor, biri de şurada oturuyor. 'Aman gelinlerim size kurbanım, öldünüz' dedim. Geldimki gelinlerim sağ" şeklinde konuştu.

VALİ: 8 ÖLÜ, 64 YARALI
Gaziantep Valisi Erdal Ata, bombalı araçla düzenlenen saldırıda 8 kişinin öldüğünü, 64 kişinin de yaralandığını açıkladı. Kentteki hastanelerde tedaviye alınan yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu belirtilirken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.
Kentte infial yaratan saldırının ardından çok sayıda kişi yaralılara kan vermek için hastanelere akın etti.
Kentte saldırıya tepki göstererek toplanan grupların istenmeyen olaylara neden olmaması için polis önlem aldı. BDP il binasına yürüyen öfkeli kalabalıktan, polisin aldığı önlemlere karşın, binayı taşlayanlar oldu.

ÖMER ÇELİK : "PKK, SİVİL HALKA DOĞRUDAN SALDIRMAYA BAŞLADI"
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik,  Gaziantep'te bomba yüklü otomobili infilak ettirerek gerçekleştirilen saldırı ile ilgili olarak Twitter'da açıklamalarda bulundu. Çelik, "PKK, halk desteği bulamayınca artık Antep'te sivil halka doğrudan saldırmaya başladı. PKK, Sokakta kaos çıkmasını istiyor"dedi.
Ömer Çelik'in açıklamaları şöyle:
"PKK, 'devrimci halk savaşı başlatacağım' diye çıktığı yolda, halk desteği bulamayınca artık Antep'te sivil halka doğrudan saldırmaya başladı. Bu yeni aşama, PKK'nın arkasındakı organizasyonun hedefleriyle uyumludur. PKK, Sokakta kaos çıkmasını istiyor. Vatandaşlarımızı kışkırtıyor. Buna karşı, bütün kesimlerin sağduyulu davranarak cevap vermesi gerekir. Kimse, güvenlik güçlerinin  misyonuna soyunmamalıdır."

Kızılay, Gaziantep'te bulunan hastanelere kan sevkiyatı yaptı
Gaziantep'te bu akşam bomba yüklü otomobili infilak ettirerek gerçekleştirdikleri saldırının ardından Türk Kızılayı Gaziantep'te bulunan hastanelere 100'er ünite kan sevkiyatı yaparak müdahale etti.
Saldırının ardından vatandaşlar Gazintep Kan Merkezi'ne akın etti.  Türk Kızılayı uzman ekipleri, kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlardan kan almaya devam ederken Gaziantep'te bulunan hastanelere 100'er ünite kan sevkiyatı yaparak müdahale edildi.. Türk Kızılayı tüm bölge kan merkezlerinin kan bağışına gelen vatandaşlar için tüm kapasitesiyle hazır olduğunu belirttti. Ayrıca Malatya Kan Merkezi'nden de ayrıca bölgeye hızla kan sevkiyatı yapıldığı öğrenildi.

BAKAN ŞAHİN: "8 ÖLÜ, 9'U AĞIR 66 YARALI"
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in Gaziantep'te meydana gelen patlamanın ardından yaptığı açıklamada, patlamada 8 kişinin öldüğünü, 9'u ağır 66 kişinin de yaralandığını belirtti. Sağduyu çağrısı yapan Bakan Şahin, kentte ikinci bir patlama meydana geldiğine yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.
kaynak:milliyet.com.tr

Top Ad 728x90