Top Ad 728x90

, ,

2012 Ankara Kurbanlık Fiyatları

2012 Ankara Kurbanlık Fiyatları,ankara küçük baş koyun fiyatları ne kadar 2012,2012 kurban bayramı ankara kurbanlık fiyatları ne kadar tosun büyükbaş düve fiyatları

2012 Ankara Kurbanlık Fiyatları,ankara küçük baş koyun fiyatları ne kadar 2012,2012 kurban bayramı ankara kurbanlık fiyatları ne kadar tosun büyükbaş düve fiyatları
 
2012 Kurbanlık  Fiyatları

Habertürk'ün haberine göre ; Kurban Bayramı yaklaşırken, kurbanlıkların fiyatları da şekillenmeye başladı. Geçen seneye göre fiyatlarda çok farklılık beklemeyen et sektörü temsilcileri, dana fiyatlarının kilosuna göre 3 bin 500 ile 7 bin lira arasında değişeceğini söyledi.
 
Emin Et Yönetim Kurulu Başkanı Emin Arslan, yem fiyatlarıyla paralel olarak kesime giden hayvan sayısının da arttığını buna karşın, bunların dişi hayvan olması nedeniyle fiyatlarda değişikliğe neden olmayacağını ifade etti. İthalatın, Türkiye'de hayvan sayısını artırdığını kaydeden Arslan, “Bu yıl Kurban'da canlı dana, kilosu 12-14 liradan satılır. Bu da fiyatın 3 bin 500-7 bin lira arasında olacağını gösteriyor. Koç fiyatları ise 15-16 lira bandında olur. Yani kilosuna göre 500 lira ile bin 200 lira arasında değişir” diye konuştu.
 
'İTHAL KURBAN OLMAYACAK'
Kurban Bayramı'nın yaklaşmasına karşın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Et ve Balık Kurumu'nun 'ithal kurbanlık' konusunda adım atmadığının altını çizen Arslan, Türkiye'de yeterli sayıda kurbanlık olduğunu söyledi. Bayramın 10 gün olması durumunda zaten insanların tatili tercih edeceğine değinen Arslan, vakıf ve dernekler yoluyla satışın daha çok olacağını belirtti.
 
'YEM FİYATI DÜŞMELİ'
Saray Çiftliği Genel Müdürü Nadir Yürüktümen de bayramda kurbanlık fiyatlarında bir artış beklemediklerini ifade etti. Yem maliyetlerindeki artışın ithalat nedeniyle et fiyatlarını etkilemediğini kaydeden Yürüktümen, “Kurbanlıklarda artış beklemememin bir nedeni de bu. Çünkü yemdeki artış nedeniyle besici zarar eder noktaya geldi. Zaten hayvanları elden çıkarmanın yolunu arıyorlar; bayram bunun için bir neden olacak. Yem fiyatlarını düşürmenin bir yolunu bulamadığımız sürece hayvancılık sektörü bundan zarar görecek” diye konuştu.
 

Top Ad 728x90