Top Ad 728x90

, , ,

30 Eylül 2012 Akp 4. Olağan Büyük Kongresini Canlı İzle 30.09.2012

30 Eylül 2012 Akp 4. Olağan Büyük Kongresini Canlı İzle 30.09.2012,AKP kongresini canlı seyret 30.09.2012,30.09.2012 ak parti kongresi canlı yayın izle,30.09.2012 akp kongre canlı

30 Eylül 2012 Akp 4. Olağan Büyük Kongresini Canlı İzle 30.09.2012,AKP kongresini canlı seyret 30.09.2012,30.09.2012 ak parti kongresi canlı yayın izle,30.09.2012 akp kongre canlı hd full hd seyret 30.09.2012

2023 vizyonu

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 4. Olağan Büyük Kongresi bugün

AK Parti'yi 2013, 2014 ve 2015'te yerel seçimler, cumhurbaşkanlığı seçimleri ve genel seçimlere götürecek olan kadronun belirleneceği AK Parti 4. Olağan Kongresi öncesinde Ankara Spor Salonu'nda büyük yoğunluk yaşanıyor.

Salonun içerisi tamamen dolarken, dışarıda da çok sayıda dev ekran kuruldu. Salon dışında çok sayıda vatandaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarını bu ekranlardan izleyecek.

Kongre salonuna, iki farklı arama noktasından alınan delegeler yerlerine gelmeye başladı.

Salonda, 'Hayallerimiz var sevdamız var', 'Büyük millet büyük güç, hedef 2023', 'Bir olduk, birlik olduk, birlikte Türkiye olduk', 'Durmak yok yola devam', 'Türkiye'nin partisi Türkiye'nin lideri', 'Her şey Türkiye için, bu ışık sönmeyecek' ve 'Biz birlikte Türkiye'yiz' afişleri asıldı.

Salonda vatandaşların oturdukları koltuklara da çok sayıda Türk ve AK Parti bayrakları bırakıldı. Salonda partililer zaman zaman tezahüratlarla gelen delegeleri selamlıyor. Salonda, AK Parti'nin 11 yıllık iktidarında gerçekleştirdiği icraatları anlatan film gösteriliyor.

Filmin bir yerinde Erdoğan'ın, okuduğu şiir için hapse girmesi anlatılıyor. Bu kısım salonda bulunanlardan büyük alkış aldı. Salon dışında ayrıca, vatandaşlara, içinde sandviç, kek, kuru üzüm ve meyve suyundan oluşan kumanya dağıtıldı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kongre salonu önünde bulunan Cumhuriyet Caddesi trafiğe kapatılırken, basın mensupları ise ayrı bir yerden içeri alınıyor.


“Büyük millet, büyük güç, hedef 2023”

AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi'nin ana konsepti “Büyük millet, büyük güç, hedef 2023” olarak belirlendi.

Büyük kongreye 30 bin partilinin katılması beklenirken, partililerin salon içi ve dışında kongreyi rahat bir şekilde takip edebilmeleri için teknik çalışmalar da devam ediyor.

Ankara Spor Salonu'nun dışı ve içi bu konsepte uygun şekilde donatılırken, salon süslemelerinde partinin kurumsal renklerinden olan mavi renk ağırlıklı olarak kullanıldı.

Salonun ortası delegeler için ayrılırken, Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan'ın katılımcıları selamlaması için yerden 1,5 metre yükseklikte ve salonu çevreleyen bir de platform kuruldu.

Salonda, “Her şey Türkiye için, bu ışık sönmeyecek”, “Şimdi Türkiye Zamanı”, “Hayallerimiz var, sevdamız var”, “Durmak yok, yola devam” yazılı pankartlar yer alacak.

Sahne tasarımında mavi zemin üzerine, mavi ışıklarla belirginleştirilen büyük bir dünya haritası kullanılırken, Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan, konuşmasını salonun tabanından 16 basamakla çıkılan bir sahnede yapacak.

Sahnenin sağ tarafındaki locada Bakanlar Kurulu üyeleriyle eski bakanlar, sol taraftaki locada ise Erdoğan ile AK Parti MKYK üyeleri kongreyi izleyecek.
Salonda hazırlanan 9 locadan 7'si yabancı konuklara, 2'si ise siyasi parti temsilcilerine ayrıldı.

Türkiye'de ilk defa bir parti, kongre için şarkı ve klip hazırlattı. Sözleri ve bestesi Özhan Eren'e ait şarkı için klip de çekildi. Klipte 81 il teşkilatından partililer rol aldı.

AK Parti Büyük Kongresi'nde medya için de özel düzenlemeler yapıldı. Türkiye'de ilk defa televizyonların rahat bir şekilde canlı yayın yapabilmeleri için modül sistemi kurularak, yayıncılar için de localar oluşturuldu.

Parti yetkilileri, ilk defa bir siyasi parti kongresinden full HD canlı yayın gerçekleştirileceğini belirtti. 12 kamerayla yapılacak canlı yayın, yurt içi ve yurt dışındaki televizyonlara ücretsiz bir şekilde verilecek.
Özel ışıklandırma sistemiyle görsel şovların da yapılacağı öğrenilen kongrede, salon içi ve dışına büyük LED ekranlar kuruldu.

“Engelleri Aşan Büyük Güç Hedef 2023”

Kongre salonunda “Engelleri Aşan Büyük Güç Hedef 2023” sloganıyla engelli vatandaşlar için de özel düzenlemeler yapıldı.

Davetli engelliler ve engelliler için faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine, delegelerin bulunduğu bölümün hemen yanında, sahne önünde yer ayrılırken, kongreyi izlemeye gelen engelli vatandaşlar için de 3 özel loca düzenlendi. Davetli engelliler, salon dışında karşılanarak, özel araçlarla kendileri için ayrılan yere alınacak.

Başbakan Erdoğan'ın konuşması da 3 işaret dili tercümanı tarafından çevrilecek. Bu arada, salonun dışına partililer için ikram çadırları ve 100 civarında da seyyar tuvalet kuruldu.

YABANCI KONUKLARLA YEMEK

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi'ne katılacak yabancı konuklarına yemek verdi.

AK Parti Genel Merkezi'ndeki yemeğe, Kırgızistan Devlet Başkanı Almazbek Atambayev, Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi, Sudan Devlet Başkanı Yardımcısı Ali Osman Mohamed Taha, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Irak Bölgesel Yönetim Başkanı Mesud Barzani, Pakistan Eyalet Başbakanı Shahbaz Sherif, Bosna Hersek eski Devlet Başkanı Haris Silajdzic, Lübnan eski Devlet Başkanı Emin Jamayel, Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder, Pakistan eski Başbakanı Yousaf Raza Gilani, Filistin Hareket lideri Halit Meşal, Filistin Hareket lideri temsilcisi Nabil Shath, Asya Parlamentolar Asamblesi Grup Başkanı (ICAPP) Chung Eui-Yong, Bulgaristan Başbakan Yardımcısı Tsvetan Tsvetanov ile bazı yabancı ülkelerin siyasi parti temsilcileri katıldı.

YERİNDE İNCELEDİ
AK Parti Genel Merkezi'nde, kongreye katılacak yabancı konuklarına verdiği yemeğin ardından Ankara Spor Salonu'na gelen Erdoğan, salondaki görevlilerden hazırlıklar hakkında bilgi aldı ve salonu gezdi.

16 BASAMAĞIN SIRRI
Erdoğan, konuşmasını 16 basamakla çıkılan sahnede yapacak. Basamak sayısının tarihte kurulan 16 Türk devletini temsilen tercih edildiği belirtildi.
kaynak:habertürk

Top Ad 728x90