Top Ad 728x90

, , ,

Afyon'daki Askeri Mühimmat Deposunda Patlama

Afyon'daki Askeri Mühimmat Deposunda Patlama,afyondaki askeri depoda patlamada yaralanan ölen asker varmı ,afyondaki askeri patlama yaralanan ölen askerlerin isimleri varmı,afyondaki askeride patlamada kaç kişi yaralandı isimler kimlikleri adları nereli künye,afyonun neresinde patlama oldu ölen yaralanan varmı

Afyon'daki Askeri Mühimmat Deposunda Patlama,afyondaki askeri depoda patlamada yaralanan ölen asker varmı ,afyondaki askeri patlama yaralanan ölen askerlerin isimleri varmı,afyondaki askeride patlamada kaç kişi yaralandı isimler kimlikleri adları nereli künye,afyonun neresinde patlama oldu ölen yaralanan varmı

Afyon'da şiddetli patlama!

Afyonkarahisar’da askeri kışlada bulunan mühimmat deposunda el bombaları tasnif edilirken patlama meydana geldi. Patlamada 2'si astsubay, 2'si uzman, 2'i er 25 asker şehit oldu. 4'ü asker 8 kişi de ağır yaralandı.Türk Silahlı Kuvvetleri yayınladığı açıklamada "Afyonkarahisar’da Mühimmat Depo Komutanlığında, el bombalarının depolandığı bir cephanelikte yapılan çalışma esnasında, henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlama sonucunda 25 askerimiz şehit oldu" dedi.

TSK'DAN AÇIKLAMA   Genelkurmay Başkanlığı' nın resmi intermet sitesinde yayımlanan açıklamada; "05 Eylül 2012 tarihinde saat 21.15 sıralarında, Afyonkarahisar’da konuşlu Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığına bağlı Mühimmat Depo Komutanlığında, el bombalarının depolandığı bir cephanelikte yapılan çalışma esnasında, henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlama sonucunda, 25 askerî personel şehit olmuş, 4 askerî personel hafif şekilde yaralanmıştır.  Olayla ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır.Elim olay sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve meslektaşlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz" denildi. 
25 ŞEHİT   Türkiye’yi sarsan patlama Afyonkarahisar’da dün saat 21.15 sıralarında meydana geldi. Ataköy’deki 500. İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’ndaki mühimmat deposunda erler, erbaşlar, astsubaylar ve subaylar 4-5 gündür mühimmat tasnifi yapıyordu. Ancak bu tasnif sırasında bir el bombasının patlamasının ardından patlamalar meydana geldi.  Kent merkezine yakın kışladaki patlama, çevrede deprem korkusu yarattı. Afyonlular kendilerini dışarıya attı. Çok sayıda evin camları kırıldı. Kışlaya yakın evlerin tamamı boşaltıldı. Kentte elektrik kesintisi oldu. Ama bilançonun ağırlığı gün ışıyınca ortaya çıktı. Sayım yapan ekipteb aralarında subayların da bulunduğu 25 askerimiz şehit düşmüştü
25 ASKER ŞEHİT, 4 ASKER YARALIPatlamada depoda bulunan 25 asker şehit oldu. Yaralanan askerler Hasan Boncuk, Fethi Tuna, Soner Güleçyüz, Fatih Yüksel, Mustafa Durmaz ve Ramazan Yılmaz ile vatandaşlar Emrah Ulufer, Kevser Dalkılıç ve Sevilay Türk, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde tedavi  altına alındı. 

Yaralılardan Ulufer, Dalkılıç ve Türk tedavilerinin ardından taburcu edildi. Yaralı askerlerin tedavileri devam ediyor.

ZIRHLI ARAÇ İSTENDİ
Patlama sonrasında çevreye saçılan parçalar nedeniyle bölgede geniş çaplı güvenlik koridoru oluşturuldu.Yangın devam ederken, yeni patlama olasılığına karşı depoya girilemedi. Bölgeye girmek için olay yerine zırhlı araç istendi.
HASTANEYE AKIN ETTİLER
Patlamanın ardından aralarında kırılan camlardan yaralanan sivillerin de olduğu 7 kişi hastanelerde tedaviye alındı. Patlama sonrası çok sayıda vatandaş kan vermek için hastanelere koştu. Kan vermek için hastaneye koşan Afyonkarahisarlılar uzun kuyruklar oluşturdu. Belediye ekipleri, anonslar yaparak paniğe kapılan vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ndeki yaralı askerlerden 2’sinin Emrah Uluer ve Hasan Boncuk olduğu ve sağlık durumlarının da iyi olduğu belirtildi.
Türk Kızılayı’nın kan bağış otobüsü, yaralananlar için kent merkezinde kan bağışı aldı. Türk Kızılayı, takviye amacıyla Bursa Kan Merkezi’nden 100 ünite kanı da Afyonkarahisar’a ulaştırdı.
 kaynak:hürriyet.com dan alınmıştır.

Top Ad 728x90