Top Ad 728x90

, ,

8 Ocak 2012 Hangi İller Hangi Okullar Tatil 8.01.2013

8 Ocak 2012 Hangi İller Hangi Okullar Tatil 8.01.2013,8.01.2013 kar tatili olan şehirler eğitime ara verilen köyler kasabalar ilçeler iller

Ülke genelinde geceden bu yana süren şiddetli kar yağışı nedeniyle bir çok kent beyaza büründü. Devam eden yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor


BOLU DAĞI'NDA ULAŞIM GÜÇLÜKLE YAPILIYOR
Bolu Dağı'nda gece başlayan kar yağışı devam ediyor. Ankara-İstanbul güzergahının en önemli geçiş noktalarından biri olan bölgede dün geceden başlayan yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor
Kar kalınlığının 15 santime ulaştığı bölgede sis nedeniyle görüş mesafesi 20 metreye kadar düştü. D-100 karayolunun Seymenler ve Abant Kavşağı arasında etkili olan yoğun sis ve kar yağışı sürücülere zor anlar yaşatıyor. Karayolları ekipleri güzergahta kar küreme ve tuzlama çalışmasını aralıksız sürdürüyor.
KAYSERİ
Kayseri'de geceden beri yağan kar şehir merkezinde etkili oldu. Geceden beri yağan kar şehir merkezinde hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle belediye ekipleri sabahın erken saatlerinde tuzlama ve kar temizleme çalışmaları yaparken, sürücüler ise yollarda bir hayli zorlandı. Erciyes Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 2 metreye yaklaştığı öğrenilirken, sömestr tatili nedeniyle rezervasyonlarda artış olduğu bildirildi.
ERZİNCAN
Erzincan'da devam eden kar yağışı nedeniyle kent beyaza büründü. Hafta sonundan itibaren etkili olan kar yağışı özellikle akşam saatlerinde birbirinden güzel görüntülerin oluşmasına neden oldu. Uzun yıllardır kara hasret kalan vatandaşlar, karın tadını çıkardılar. Bazıları ise kar yağışı altında halay çektiler. Kent merkezinde yaklaşık 30 santimetreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle Erzincan genelinde ilk ve orta dereceli okullar 1 gün tatil edildi. Erzincan Üniversitesi'nde ise eğitime 2 gün ara verildi. Sabah erken saatlerde işlerine gitmek isteyen vatandaşlar yollarda kaldı. Erzincan Belediyesi ise akşam saatlerinde başladığı karla mücadele çalışmasına gece boyunca devam etti. Öte yandan, Erzincan - Sivas ve Erzincan - Erzurum Karayolları'nda ise kar yağışı nedeniyle ulaşım aksadı. Ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmezken, trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Kar yağışı nedeniyle bir çok köyün yolu da ulaşıma kapandı.
Kars'ta önceki gün başlayan ve etkili olan kar yağışı il genelinde okulların 2 gün tatil edilmesine neden olurken, yoğun kar yağışından dolayı 306 köy yolu ulaşıma kapandı.
KARS
Kars'ta kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. 308 köyün kentle ulaşımı kesilirken, belediye ekipleri sabahın erken saatlerinde yolların ve kaldırımların karını temizlemeye başladı. Kar yağışından dolayı Kars merkezde 48, Akyaka 18, Arpaçay 34, Digor 37, Kağızman 62, Sarıkamış 44, Selim 41 ve Susuz 21 olmak üzere toplam 306 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapalı bulunan köylerin yollarının yeniden ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri çalışmalarını başlattı.
Öte yandan kar yağışının etkili olduğu Kars'ta sabah erken saatlerde işlerine gitmek için dışarı çıkan vatandaşlar araçlarının üzerindeki karları temizledi. Bir aracının kayması ise renkli görüntülere sahne oldu. Vatandaşlar kayan aracı çıkarmak için yoğun çaba sarf etti. Vatandaşlar itelediği araç uzun uğraşlar sonrası çıkarıldı.
Bazı vatandaşlarda işyerlerinin önünde kardan adam yaparak karın tadını çıkardı. Kardan adam yapan ve yaptığı kardan adama kulaklık takarak müzik dinleten vatandaş ise dikkatleri üzerine çekti.
Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar ve şiddetli tipi nedeniyle birçok ilde eğitime ara verildi, şehirlerarası ve köy yolları ulaşıma kapandı, Erzurum'da hayat adeta durma noktasına geldi.
Dün akşam saatleri itibariyle Doğu'yu etkisi altına alan kar ve tipi nedeniyle Erzurum, Tunceli, Kars, Muş, Erzincan, Hakkari, Ağrı ve Gümüşhane'de eğitime ara verildi. Bölgede binden fazla köy ve mezra yolu ile Erzurum - Muş, Erzurum - Bingöl, Erzurum - Artvin Karayolu bugün sabah saatlerinde ulaşıma kapandı.
Karayolları ekipleri kapalı yolların ulaşıma açılması için tipinin dinmesini beklerken çok sayıda araç sürücüsü yollarda mahsur kaldı.
TİPİ ERZURUM'DA HAYATI DURMA NOKTASINA GETİRDİ
Erzurum şehir merkezinde bugün sabah saatlerinde görülen şiddetli tipi hayatı adeta durma noktasına getirdi. Okulların tatil edildiği kentte bazı çocuklar eğitime ara verildiğinden habersiz okul yolunu tuttu. Tatil haberini alınca geri döndüler. İşyerlerine gitmeye çalışan Erzurumlular ise tipide zor anlar yaşadı. Saatte zaman zaman hızı 60 kilometreye ulaşan tipi de vatandaşlar ayakta durmakta, nefes almakta güçlük çektiler.
Ardahan'ın Posof İlçesi'nde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi ulaşımı olumsuz yönde etkiliyor. İki gündür aralıklarla etkili olan yoğun kar yağışı sonrası kent merkezinde vatandaşlar evlerinin ve işyerlerinin önünde biriken karları temizlemek için seferber olurken, Ulgar dağında çok sayıda araç tipi nedeniyle masur kaldı.
Karayolları ekipleri Ulgar geçidinde karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürürken, çok sayıda TIR yollarda kayarak mahsur kaldı. Yolda kalan TIR'lar Karayolları ekiplerince kurtarıldı.
Öte yandan taşımalı eğitim yapılan Posof ilçesinde Alabalık ve Derindere köylerindeki öğrenciler kar yağışı nedeniyle yolların kapanmasından dolayı okula gelemediler.
SAMSUN'DA KAR, KAZALARI BERABERİNDE GETİRDİ: 1 ÖLÜ, 1 YARALI
Samsun'un Havza ilçesinde kar yağışı yüzünden meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Samsun'a gitmekte olan Mustafa Kıraçlı (50) yönetimindeki 05 LF 755 plakalı panelvan minibüs, Samsun-Ankara Bölünmüş Karayolu Ereli Sapağı mevkisinde yoğun kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak takla attı. Takla atan araç orta refüje yan olarak düştü. Kazada Mustafa Kıraçlı (50) ve eşi Yüksel Kıraçlı (46) ağır yaralandı.
Yaralılara ilk müdahale 112 ekipleri tarafından kaza yerinde yapıldıktan sonra Havza Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralı Mustafa Kıraçlı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yaralılardan durumu ağır olan Yüksel Kıraçlı da ilk müdahalesinin ardından Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.
TOKAT'TA KAR YAĞIŞIYLA BİRLİKTE KAZALAR MEYDANA GELDİ
Tokat'ta etkisini gösteren kar yağışı nedeni ile birçok maddi hasarlı kaza meydana gelirken, şehirlerarası yollarda ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.
Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı Tokat'ta sabah saatlerinde etkili oldu. Tokat-Sivas Karayolu Kızıleniş mevkisinde yoğun kar yağışı sonucu Faruk Yelken idaresindeki 60 DN 978 plakalı otomobil kontrolden çıkarak duble yolun ortasındaki kanala yan yattı. Hafif şekilde yaralanan 3 kişi yoldan geçen araçlarla hastaneye kaldırıldı. 112 Acil Yardım ekipleri ise olay yerinde kazayı yara almadan atlatan diğer kişileri sağlık kontrolünden geçirdi. Bölge trafik ekipleri ise Geyraz Mahallesi çıkışında araçlarda zincir ve kar lastiği uygulaması yaptı. Zinciri olmayan araçların yola çıkmasına izin verilmedi. Ağır tonajlı araçların ise yol şartları düzelene kadar benzinlikte bekletileceği bildirildi. Kent merkezinde de etkisini gösteren kar yağışı sonucu birçok maddi hasarlı kaza meydana geldi. Belediye ekipleri karla mücadele çalışması yaptı.
HAKKARİ'DE 135 KÖY, 375 MEZRA YOLU ULAŞIMA KAPANDI, OKULLAR TATİL EDİLDİ
Hakkari'de belirli aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı.
Hakkari'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde 135 köy ile 375 mezra yolu ulaşıma kapanırken, akşam saatlerinde ise Hakkari Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Hakkari merkez başta olmak üzere Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Kar esaretinin devam ettiği Hakkari'de, caddelerde park edilen araçlar adeta beyaz örtü altında kaybolurken tatil keyfini yaşayan çocuklar ise sabah saatlerinde mahalle yollarında kaymanın sevincini yaşadılar.
Karda kaybolan bazı evler ve ağaçların görüntüsü ise şehir merkezini ayrı bir güzellik kattı. İl merkezindeki 11 mahalle yolu ulaşıma kapanırken, çarşı merkezindeki birçok araç ise adeta kardan kayboldu. Bazı vatandaşlar araçların üzerindeki karları küreklerle temizleyerek kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığını belirttiler. Lapa lapa kar yağışı arasında evlerine gitmeye çalışan vatandaşlar ise adeta kardan adama dönüştüler Belediye Başkanlığı karla mücadele ekipleri ise kapanan mahalle yollarını açmak için çalışma başlattığı belirtildi. Bazı belediye işçileri ise, ellerine kürek alarak araçların giremediği caddelerdeki kar yığınlarını temizleme telaşı içersine düştüler.
VALİLİĞE ZAMANINDA TATİL TEŞEKKÜRÜ
Hakkari'deki birçok vatandaş ise olumsuz hava şartlarını göz önünde bulundurarak okulları zamanında tatil ettiren Hakkari Valiliğine bu duyarlılıktan dolayı teşekkür ederek, aksi durumda öğrencilerin sıkıntı yaşayabileceklerini belirtiler.
VAN'DA AFET KONUTLARININ ÇATILARI UÇTU, ELEKTRİK VE TELEFON KABLOLARI KOPTU
Van'da saatteki hızı 50 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle çok sayıda evin çatısı uçtu.
Kent merkezinde sabah saatlerinde etkisini gösteren fırtına, yaşamı olumsuz etkiledi. Saatteki hızı 50 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Van-Erciş karayolu üzerinde bulunan Şemsibey Mahallesi Afet Konutları'nda çok sayıda evin çatısı uçarken, elektrik ve telefon kabloları koptu. Enerji ve iletişim hatlarındaki arızaların giderilmesi için Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) ile Türk Telekom ekiplerinin çalışma başlattığı belirtildi.
Mahalle sakinleri, çatılarını sağlam yapılmamasına tepki gösterirken, bir önce sorunlarının giderilmesi yönünde yardım yardım talebinde bulundular.
YOZGAT'TA YOLLAR BUZ PİSTİNE DÖNDÜ
Yozgat'ta sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla yağan kar yağışı yolları buz pistine çevirdi.
Fatih Mahallesinde, şehir merkezinden Çamlık istikametine seyreden araçlar rampayı çıkamayarak geri dönmek zorunda kaldı. Yolda kalan trafik ekipleri ise araçlarına zincir takarak yoluna devam etti.
Kar yağışına en çok sevinen yine çocuklar oldu. Okuldan çıkan öğrenciler tehlikeye aldırmadan kayarak eğlenmeye çalıştı. Öğrenciler, "Kar yağması bizi çok mutlu etti. İnşallah daha fazla kar yağar da okullar tatil edilir. Bizde gönlümüzce kartopu oynarız." diye konuştu.
Kaynak: İHA, CİHAN, AA

Top Ad 728x90