Top Ad 728x90

, , ,

Ekonomik Uçak Biletleri

Ekonomik Uçak Biletleri,ekonomik uçak bileti al,kampanyalı ucuz ekonomik uçak bileti al,ekonomik uçak bileti kampanyaları



ekonomik uçak bileti kampanyaları
 2013 yılına girdiğimiz bugünlerde uçak seyahati hızlı yükselişini sürdürüyor. Hatta tabir-i caizse uçak seyahati uçuşa geçti bile diyebiliriz. Hiç olmadığı kadar insanın havacılık sektörünü tercih etmesiyle sektörde büyük değişiklikler, hareketler oluyor. İnsanları en çok ilgilendiren kısım ise şüphesiz işin ekonomik boyutu. Zaten bu kadar insanın uçak seyahati kullanmasının sebebi de son on yılda ciddi anlamda ucuzlayan bilet fiyatları oldu. Peki günümüzde ucuz bilet bulmak için ne yapmak gerekiyor? Uçakla seyahat etmek istiyor ve cebinizi düşünüyorsanız bu sorunun cevabını öğrenmenizde fayda var.

İlk olarak biletinizi nereden almanın daha ucuz olacağını bilmelisiniz. Eskiden tek mecradan bilet alınabiliyordu, dışarıdaki şubeler. Oysa günümüzde bilgisayarın, akıllı cihazların, internetin hayatımıza girmesiyle birçok iş de bu mecraya taşındı. Artık biletinizi dışarıdaki şubelerden değil de sanal şubelerden almanız tatilinizde, seyahatinizde harcayabileceğiniz azımsanmayacak bir miktar olarak geri dönebilir. Tahmin etmesi zor değil, dışarıdaki şubeler işlek yerlerde olmalı ki bilet satabilsin. Bu durum gerçek şubelere ciddi bir kira masrafı çıkartıyor. Ayrıca bu şubelerde aynı anda en fazla beş, on kişiye hizmet verilebiliyor. Oysa internetteki, sanal şubeler hem kira masrafı vermiyor hem de aynı anda binlerce kişiye hitap edebiliyor. Dolayısıyla aldıkları komisyon da çok daha düşük düzeylerde oluyor. Hal böyle olunca da uçak biletinizi dışarıda dolaşarak değil de online almak hem kolay, hem ucuz oluyor.

Tasarruf etmenizi sağlayacak ikinci bir nokta kampanyalı uçak biletidir. Malum bu kadar insan uçak seyahatine yönelince firmalar müşterilerini arttırmak için çeşitli yollara başvuruyor. Bu yollardan en etkilisi de kampanyalar. Hava yolu şirketleri dönem dönem fiyatları aşağı çekiyor, yüzdelik indirimler sunuyor veya çekiliş vs. yapıyor. Örneklemek gerekirse en son Sun Ekspress firması yurt içi uçuşlarda fiyatları 33,99'a kadar düşürmüştü. Bu gibi kampanyalarla çok çok ucuza, otobüs biletinden bile ucuza uçak bileti alabilirsiniz. Ama öncelikle tabii ki kampanyalardan haberdar olmanız gerek, bunun için de hava yolu şirketlerin e-bültenlerine abone olabilir veya bu doğrultudaki web sitelerini takip edebilirsiniz.

ekonomik uçak bileti kampanyalarıSon olarak uçak biletinizi ne zaman alacağınızı bilmeniz büyük önem taşıyor. Diğer seyahat şekillerine kıyasla uçak seyahatinin fiyatı hayli değişkendir. Bir gün baktığınızda söz gelimi 250€ olan bir bilet ertesi gün 200€ veya 300€ olabilir. Bu değişim genellikle yükselme şeklindedir çünkü uçak biletlerine ilgi yüksektir ve biletler hemen her gün satılır. Uçakta daha az koltuk kaldığı için kalan koltuklar daha yüksek fiyatlardan işlem görür. Bu yüzden biletinizi erkenden alır veya erken rezervasyon yaptırırsanız kazançlı çıkarsınız. Ancak aşırı erken almak da size zarar ettirebilir. Yukarıda bahsedilen kampanyaları kaçırmamak için bileti çok öncesinden almanız genellikle tavsiye edilmez. Yine de arada uçurumlar olması pek mümkün değil, yani yeter ki biletinizi erken alın.

Bu yollarla hem yurt içi hem yurt dışı seyahatlerinizde paranızdan ve zamanınızdan tasarruf edebilirsiniz. Artan paranızı ve zamanınızı da dilediğiniz gibi harcayabilirsiniz. Vaktin nakit olduğu,  meteliğe kurşun atıldığı bir çağda bu ikisinden de tasarruf etmek şüphesiz büyük bir haz verecektir.

Top Ad 728x90