Top Ad 728x90

,

2010 KPSS Genel Kültür Genel Yetenek Sınavı Neden İptal Oldu Şimdi Ne Olacak ?

2010 KPSS Genel Kültür Genel Yetenek Sınavı Neden İptal Oldu Şimdi Ne Olacak ? 2010 KPSS Genel Kültür Genel Yetenek Sınavı iptal olanlar bir daha mı sınava girecek neler yapılacak ?

Ajanslara düşen son dakika haber ile birlikte 2010 Kpss Genel Kültür Genel Yetenek Sınavı mahkeme kararıyla iptal edildi ? Peki şimdi neler olacak ? İptal olan 2010 Kpss Genel Kültür Genel yetenek sınavına giren adaylar yeniden mi Kpss ye girecek ? Yada sınav kitapçıkları ve cevap anahtarları yeniden mi gözden geçirilecek ?


Aslında hatırlayanlarınız vardır 2010 yılında yapılan Kpss Eğitim Bilimleri sınavı soruların çalınması sebebiyle iptal edilmişti. Şimdi ise ülkemizde yaşanan o vahim kabul edilemez darbe girişimin ardından bu seferde 2010 yılı Genel Kültür Genel Yetenek sınavı iptal edildi. Aslında akıllarda birden fazla sorular mevcut. Birincisi bu yıl yani 2010 yılında Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavıyla yerleşmiş memurlar ne yapacak , tekrar bir yeni sınava mı tabi tutulacaklar ? Tüm bu soruların cevapları herkes tarafından merak ediliyor. Bizlerde sizler için gündemi yakından takip edip yine aynı başlık altında gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devm edeceğiz.

Ankara 1. İdare Mahkemesi, 2010 KPSS'nin Genel Yetenek ve Genel Kültür kısımlarını oy birliğiyle iptal etti.
İdare Mahkemesi'nin kararında, soruların sınavdan günler öncesinde sızdırıldığı, soruları alan kişilerin ikrar içeren ifadeleri ile teknik incelemeler sonucu düzenlenen bilirkişi raporlarıyla sabit olduğundan 10 Temmuz 2010'da yapılan KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür kısımlarında hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varıldığı kaydedildi.

kaynak :fikrinne.blogspot.com ÖZEL HABER 

Top Ad 728x90